Tanácsok

Minden, amit a
fehérneműről tudni kell

Fehérnemű bambuszfonalból

Dátum:15.12.2017

Próbáljon egy pillanatra megfeledkezni a műszálas, vagy a 100%-os pamutból készült ruhákról és próbáljon ki saját bőrén egy olyan fehérneműt, amely teljesen egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. Fehérnemű, amelynek alapja bambuszfonal.

Selymesen puha

A felhasznált anyag már az első érintés alkalmával meg fogja lepni nem csak a selyemhez, vagy kasmírhoz viszonyítható finomságával, de nem szokványos rugalmasságával is, amely a fehérnemű testhez való kiváló idomulását teszi lehetővé. A fonal alakjának köszönhetően, a ruhanemű sima felületű és nem kopik.

Hőszabályzó

Kalhotky Bamboo18

Biztosan értékelni fogja a nagyszerű nedvszívó és hőmérséklet kiegyenlítő képességet, amivel ez az anyag a viselés közbeni kellemes érzethez járul hozzá. A ruhanemű 3-4x nagyobb nedvszívó képességű, mint a pamut. A bambuszfonal oly módon szívja és párologtatja el az izzadságot, hogy a bőrt nem szárítja, de az izzadság többletet elvezeti. Így a bőr felületén kellemes körülményeket biztosít és a fehérnemű még a legnagyobb forróságban, vagy nagy igénybevételű sportolás alkalmával sem tapad a bőrhöz. A bambusz lélegzik, melegít és hűsít. Mikrostruktúrájának köszönhetően a bambuszfonal forró időben 2-3 fokkal hűvösebb, mint a pamut és fordítva - hűvösben kellemesen melegít. Ezek a hőszabályzó tulajdonságok hasonlóak a műszálas fonalakéhoz, amelyekből a sportoláshoz való funkcionális fehérneműk készülnek. A szál azonos mikrostruktúrája biztosítja az anyag magas légáteresztőségét is.

Antibakteriális

Kalhtoky Bamboo04015

A bambusz ellentétben a pamuttal bambuszfarmokon növényvédő szerek és műtrágya használata nélkül növekszik, amelyek később irritálhatják a bőrt. A kártevők, vagy a betegségek nagyon ritkán támadják meg. A tokiói egyetem tudósai találtak a bambuszban egy „bamboo kun“ nevű összetevőt, amely természetes antibakteriális, bakteriosztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, és védi ezt a növényt a baktériumokkal és a gombákkal szemben. A tesztek kimutatták, hogy ennek az összetevőnek köszönhetően a természetes bambuszfonal ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint maga a növény és a bambuszfonal jelenléte a nemkívánatos baktériumok akár 70%-át is képes elpusztítani.

Elnyeli a szagokat

A bambuszfonal tartalmú fehérneműt főleg antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően fogja értékelni, amelyek megakadályozzák a baktériumok szaporodását és a kellemetlen szagok képződését. Azt írják, hogy ez az összetevő a nemkívánatos baktériumok akár 70%-át is képes ártalmatlanítani. Ez a tulajdonság a fehérneműt kivételes komforttal ruházza fel és nagyon jó választássá teszi az érzékenyebb bőrűek és a sportos életet élők számára egyaránt. Így a ruhanemű nagyon rezisztens a szagokkal szemben még hosszantartó viselés alkalmával is. Ezzel az egyedülálló tulajdonsággal a fonal még 50 mosás után is rendelkezik.

Környezetkímélő

A természetes bambuszfonal gyártásánál semmilyen vegyi anyag nem kerül felhasználásra, a fonal kinyerése egyenesen a bambuszból történik egy szabadalmaztatott technológia segítségével. A növényeket kizárólag farmokon termesztik és az a fajta, amelyből a ruhanemű készül, nem szolgál pandák takarmányaként. A bambusz remek megújuló forrás - napi növekménye akár az 1 m-t is eléri, ami ezt a fű fajtát a világ leggyorsabban növekvő növényévé teszi. A fonal a természetben 100%-ban lebomlik.

Kezelés

Az optimális hatás elérése érdekében az ebből az anyagból készült fehérneműt 40°C-on javasolt mosni. Nem ajánlatos vasalni, fehéríteni, dobszárítógépben szárítani, vagy vegyileg tisztítani.

Probálja ki saját bőrén a BAMBUSZFONALBÓL készült fehérneműt!

Megnézem a kollekciót


trusted