Tanácsok

Minden, amit a
fehérneműről tudni kell

Milyen a megfelelően kiválasztott melltartó?

Dátum:15.12.2017

Hogyan tudom megállapítani, hogy a korábban megvásárolt melltartó valóban megfelelő méretű? Összeállítottunk néhány egyszerű brafitting tippet, melyek segítségével könnyen felismerhető a megfelelő melltartó. Mit is jelent a brafitting kifejezés? Egyszerűen szólva ez olyan tudomány, amely megfelelő méretű, és ez által jól illeszkedő melltartókkal foglalkozik.

Alsó pánt

Bár elsőre nem is tűnik annak, a helyesen megválasztott kerület méretének nagyon fontos szerepe van. Hiszen éppen az alsó pánt tartja a keblek súlyát (egészen 80%-át), nem pedig a vállpántok, ahogyan azt az emberek többsége gondolná. Amennyiben az alsó pánt mérete nagyobb a kelleténél, nem képes ezt a feladatot megfelelően ellátni, és a keblek súlya a vállpántokra helyeződik át – ez akár a nyaki gerinc fájdalmát okozhatja, illetve a vállpántok bevágódását, és végül – a keblek megfelelő formáját sem képes biztosítani.

De milyen is legyen a melltartó kerületének helyes mérete? A helyesen megválasztott alsó pánt hozzásimul a testhez, ugyanakkor elegendően bő ahhoz, hogy a melltartó viselője szabadon tudjon lélegezni. Hátul nem szabad a pántot több mint három ujjnyira elhúzni a testtől. Hátul a pánt karokhoz képest derékszögben álljon, és a hátsó záródás egy magasságban legyen a melltartó elejével. A melltartó hátulja semmilyen esetre nem lehet ennél feljebb! Ez ugyanis arra utalna, hogy a kerület mérete túl nagy. Elöl, a merevítő alatt nem lehet nagyobb hely, csak egy ujjnyira. Felemelt karoknál a jól kiválasztott melltartó a helyén marad. Elöl a melltartó nem nyúlhat a melleken át!

 

Amikor új melltartót próbál, a kerület helyes méretét úgy kell megállapítani, hogy a melltartó be van kapcsolva az első kapocsra (vagyis a legbővebb pozíció). Gondolnunk kell arra, hogy a pánt idővel egy kicsit enged, és kissé megnyúlik. Úgy, mint az új cipő is kitágul. Ha olyan melltartót vásárol, amely az utolsó kapocsra bekapcsolva áll jól, később - amikor az anyag kitágul - nem lesz lehetősége tovább kapcsolni, és a pánt túlságosan bő lesz.

Vállpántok

A vállpántok alapján is könnyen felismerhető a nem megfelelően kiválasztott melltartó. Ahogyan már említettük, mellek súlya inkább az alsó pántra helyezkedik, nem pedig a vállpántokra. A vállpántokra csupán a súly 20%-nak szabad helyezkednie. A vállpántoknak nem szabad bevágódni, sem lecsúszni. Szerencsére a melltartók többségénél a vállpántok hossza szabályozható, szükség szerint lerövidíthetők vagy akár meghosszabbíthatók.

Annak a jele, hogy melltartóval nincs valami rendben, a nyaki gerinc- és a vállak környékén jelentkező fájdalom. Sok esetben a fájdalom oka éppen a rosszul megválasztott melltartó (nagy kerülete). Ilyen esetben az összes súly ismét a vállpántokra helyezkedik, ez által okozva a vállakban jelentkező fájdalmat (különösen, ha a mellek mérete nagyobb).

Kosarak

Természetesen a kosarakon is az első ránézésre észrevehető, hogy a melltartó megfelelően áll-e. Mire kell oda figyelni? Az egyik jele az ún. túlfolyt mell, amikor a kosár túl kicsi, és nem fér be az egész mell – az eredménye nem éppen látványos kidudorodás. Ezt mindenképpen kerülni kell!

Előfordulhat azonban az ellenkező eset is. Amikor a kosár túl nagy, a szélei elállnak a mellektől – mozgás közben a melltartó gyűrődik. Helyesen megválasztott méretnél a kosár alkalmazkodik a mellhez, természetes módon követi a mell vonalát – sehol nem vágódik be, és nem is áll el.

Ne feledkezünk meg arról sem, hogy a kosár mérete nagyobb/kisebb, arányosan az alsó pánt méretével. Ez azt jelenti, hogy a B méretű kosár a 70-es méretű pánt esetén kisebb, mint a 80-as méretű pánt esetén. Például a 65/B méretű melltartónál közel ugyanakkora a kosár, mint 70/C vagy 75/C méretnél. Amikor 75/B méretű melltartót próbál, és a kosarak jól állnak, de a melltartó alsó pántja túlságosan bő, kisebb alsó pánttal és egyben nagyobb méretű kosárral rendelkező melltartót kell választania. Ebben az esetben a helyes melltartó méret 70/C lesz.

Fontos nem csak a kosár mérete, hanem a formája is. Még a helyesen megválasztott méretnél is előfordulhat, hogy a kosarak nem állnak jól. Ilyenkor más szabású melltartót kell keresni. A melltartó választék igen széles, így biztosan megtalálja olyan szabású melltartót, amely jól áll.

Merevítők

A merevítők feladata a keblek alátámasztása. Ahhoz, hogy ezt a funkciót megfelelően betöltsék, szorosan kell a mellet körbe fogniuk. A kosár helyes méretét a merevítők alapján is felismeri - a merevítő vége hónalj közepe felé irányul..

Arra is kell figyelni, hogy elöl a melltartó alsó pántja (ahol a merevítők csatlakoznak) szorosan simuljon a testhez. Ezen a részen a melltartónak nem szabad sem elállnia, sem szorítania.

A fentiek alapján esetleg kiderült, hogy a melltartója mérete nem megfelelő? Próbálja ki az egyedülálló „MELLTARTÓ KISOKOS” brafitting applikációnkat! Segít megállapítani a melltartó helyes méretét, és a megfelelő szabás kiválasztásához is tanáccsal szolgál. Az applikációnak köszönhetően a nők 94%-a helyes méretű melltartót visel!

Széles kínálatunkban megtalálható minden méretű és szabású melltartó. Személyesen Önöknek tesztelve!


trusted